Καρμπονάρα με πένες, μπέικον, πιπεριά και σκόρδο

Προετοιμασία

5λεπ.

Μαγείρεμα

17λεπ.

Δυσκολία

Εύκολη

Μερίδες

4
  • 1 συσκευασίαπένες πλευρώτους με πιπεριές φλωρίνης και σκόρδο CULTA TERRA
  • 6 φέτεςμπέικον κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 4πράσα κομμένα σε λεπτές φετούλες
  • 1/4 ματσάκιμαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 30 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 2αυγά
  • Αλάτι κατά βούληση
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση

Εκτέλεση

  • Βήμα 1
    Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και αφήνουμε να πάρει βράση σε μέτρια φωτιά. Στο μεταξύ σοτάρουμε το μπέικον σε ένα βαθύ τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, για 8-10 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό.
  • Βήμα 2
    Αφαιρούμε το μπέικον από το τηγάνι και το τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Πετάμε το τυχόν λίπος που έχει μείνει στο τηγάνι. Βάζουμε στο τηγάνι το πράσο, αλάτι και πιπέρι και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα το πράσο περίπου 10 λεπτά.
  • Βήμα 3
    Μόλις πάρει βράση το νερό στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τα ζυμαρικά και τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας ώστε να είναι αλ ντέντε. Μόλις είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε και κρατάμε 1/4 φλ.τσ. από το ζωμό που έβρασαν. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το ζωμό από τα μακαρόνια και την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά.
  • Βήμα 4
    Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, το μπέικον, τα πράσα και μαϊντανό. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά τα υλικά. Πασπαλίζουμε με λίγο ακόμη τυρί, αν θέλουμε, και σερβίρουμε αμέσως.

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

Start typing and press Enter to search

Μανιτάρια προβενσάλ με ψιχουλα ψωμιου

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά δελτία μας

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά δελτία της CULTA TERRA και λάβετε -10% σε όλα τα προϊόντα του CULTA TERRA Shop

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας

Κάτι πήγε στραβα...

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά δελτία μας

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά δελτία της CULTA TERRA και λάβετε -10% σε όλα τα προϊόντα του CULTA TERRA Shop

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας

Κάτι πήγε στραβα...

Send this to a friend