Κοτόπουλο με βασιλομανίταρα, μπύρα και μουστάρδα

Προετοιμασία

5λεπ.

Μαγείρεμα

20λεπ.

Δυσκολία

Εύκολη

Μερίδες

4
  • 60 γρ.αποξηραμένα βασιλομανίταρα CULTA TERRA μουσκεμένα για 20 λεπτά σε χλιαρό νερό
  • 1 κιλόφιλέτο από στήθος κοτόπουλου ή μπούτι ή μισό μισό
  • 500 mlζωμός κότας ή λαχανικών
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 250 ml μπίρα ξανθιά
  • 1 κουτάλια της σούπας μουστάρδα
  • 2 κ.σ.βούτυρο
  • 1 σκελίδασκόρδο
  • Αλάτι κατά βούληση
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση

Εκτέλεση

  • Βήμα 1
    Σοτάρετε το κοτόπουλο στο βούτυρο μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές και το βγάζετε στην άκρη στο ίδιο τηγάνι βάζετε τα μανιτάρια, καλά σουρωμένα, μαζί με μια ολόκληρη σκελίδα σκόρδου.
  • Βήμα 2
    Προσθέτετε λίγο ζωμό στον οποίο και αφήνετε τα μανιτάρια να πάρουν μια βράση. Μόλις εξατμιστούν όλα τα υγρά, σβήνετε με την μπίρα, πετάτε τη σκελίδα σκόρδου, βάζετε ξανά το κοτόπουλο στο τηγάνι και αφήνετε το φαγητό να απορροφήσει την μπίρα.
  • Βήμα 3
    Προσθέστε το θυμάρι και την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε. Όταν σχηματιστεί μια πηχτή σάλτσα, απομακρύνετε το φαγητό από τη φωτιά και ρίξτε εάν θέλετε μια κουτάλια της σούπας μουστάρδα και ανακατέψτε να πάει παντού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

Start typing and press Enter to search

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά δελτία μας

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά δελτία της CULTA TERRA και λάβετε -10% σε όλα τα προϊόντα του CULTA TERRA Shop

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας

Κάτι πήγε στραβα...

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά δελτία μας

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά δελτία της CULTA TERRA και λάβετε -10% σε όλα τα προϊόντα του CULTA TERRA Shop

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας

Κάτι πήγε στραβα...

Send this to a friend