Κοτόπουλο με βασιλομανίταρα, μπύρα και μουστάρδα

Κοτόπουλο με βασιλομανίταρα, μπύρα και μουστάρδα

  • Εύκολη

    Level

  • Avg. rating

    0 comments

  • 1 κιλό φιλέτο από στήθος κοτόπουλου ή μπούτι ή μισό μισό
  • 60 γρ. αποξηραμένα βασιλομανίταρα μουσκεμένα για 20 λεπτά σε χλιαρό νερό
  • 500 ml ζωμός κότας ή λαχανικών
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 250 ml μπίρα ξανθιά
  • 1 κουτάλια της σούπας μουστάρδα
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 ολόκληρη σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.σ. φρέσκο ή αποξηραμένο θυμάρι ή φρέσκο θυμάρι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Method

    Σοτάρετε το κοτόπουλο στο βούτυρο μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές και το βγάζετε στην άκρη στο ίδιο τηγάνι βάζετε τα μανιτάρια, καλά σουρωμένα, μαζί με μια ολόκληρη σκελίδα σκόρδου.
    Προσθέτετε λίγο ζωμό στον οποίο και αφήνετε τα μανιτάρια να πάρουν μια βράση. Μόλις εξατμιστούν όλα τα υγρά, σβήνετε με την μπίρα, πετάτε τη σκελίδα σκόρδου, βάζετε ξανά το κοτόπουλο στο τηγάνι και αφήνετε το φαγητό να απορροφήσει την μπίρα.
    Προσθέστε το θυμάρι και την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε. Όταν σχηματιστεί μια πηχτή σάλτσα, απομακρύνετε το φαγητό από τη φωτιά και ρίξτε εάν θέλετε μια κουτάλια της σούπας μουστάρδα και ανακατέψτε να πάει παντού.

You may also like

Start typing and press Enter to search