Κριθαρότο με βωλίτη και λάδι μάυρης τρούφας

Κριθαρότο με βωλίτη και λάδι μάυρης τρούφας

  • Εύκολη

    Level

  • 4

    Yields

  • Avg. rating

    0 comments

  • 280 γρ. κριθαρότο CULTA TERRA
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 1/2 λίτρο ζωμό λαχανικών ή ζεστό νερό
  • 1 κ.γ. λάδι μαύρης τρούφας CULTA TERRA
  • 4-5 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι
  • 2-3 κ.σ. μαϊντανό
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι,πιπέρι

Method

    Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε τα μανιτάρια μαζί με το θυμάρι για 5 περίπου λεπτά.
    Αποσύρουμε τα μανιτάρια και ρίχνουμε στο ίδιο λάδι (αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο λάδι ακόμα) το σκόρδο και το κρεμμύδι. Μόλις χρυσίσει το κρεμμύδι σβήνουμε με το κονιάκ.
    Περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και βάζουμε το κριθαρότο, σοτάρουμε μέχρι να αρχίσει να κολλάει στον πάτο της κατσαρόλας. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τον μισό ζωμό. Ανακατεύουμε συχνά για να χυλώσει το κριθαρότο, όταν αρχίσει να τελειώνει το νερό ρίχνουμε και τον υπόλοιπο ζωμό.
    5 λεπτά πριν να είναι έτοιμο το φαγητό ρίχνουμε τα μανιτάρια, αλατοπίπερο και τη παρμεζάνα. Μόλις κατεβάσουμε από τη φωτιά ρίχνουμε το βούτυρο, τον μαϊντανό και το λάδι τρούφας (ανακατεύουμε καλά).
    Σερβίρετε σε βαθύ πιάτο.

You may also like

Start typing and press Enter to search